Безспорно най-шокиращата липса от Световното първенство на играч, който не е контузен, е тази на Лерой Сане. Германецът беше обявен за най-добър млад играч във Висшата лига и направи страхотен изминал сезон, но беше оставен извън състава на Бундестима за шампионата в Русия. 

Мнозина бяха шокирани от това решение на селекционера Йоахим Льов, но германските медии се добраха до причината за този ход. А всъщност всичко се дължи на поведението на 22-годишния футболист извън терена. 

Според информациите, той се държал надменно, а по-възрастните му съотборници били направо учудени колко голямо било егото на бързоногия футболист. И за да не може Сане да трови атмосферата в съблекалнята на Германия, Льов взел тежкото решение да го извади от състава. 

Сега футболистът ще може да се концентрира върху почивката си и разговорите с ръководството на Манчестър Сити за новия си договор. Очакваше се те да стартират след края на Световното, но след като Сане няма да играе там, няма пречка двете страни да започнат дискусиите.