Селекционерът на Аржентина Хорхе Сампаоли е поставен пред сериозна дилема преди старта на Световното първенство в Русия. Единствената въпросителна относно неговия стартов състав е на кого да заложи в атака – на Серхио Агуеро или на Гонсало Игуаин.

Според информацията в аржентинската преса, към момента фаворит за последното място в титулярния състав на Аржентина е Агуеро, който е демонстрирал, че се намира в по-добра форма от Игуаин.

Въпросителните в Сампаоли са съвсем разбираеми, тъй като двамата нападатели са с различна характеристика. Агуеро е по-подвижен и притежава повече скорост и играе по-добре с топка в крака. Игуаин е по-силен в единоборствата и играе добре с глава.

Игуаин има 31 гола и 15 асистенции в 72 мача за Аржентина. Само в официалните двубои за гаучосите статистиката показва, че той е вкарал 23 гола и има 7 асистенции в 46 срещи.

Серхио Агуеро от своя страна има 37 гола и 12 асистенции в 85 мача за националния отбор. В 50-те официални двубоя за гаучосите той е вкарал 16 гола и има 3 асистенции.