Марио Манджукич е голям нападател. Разписвал се е на финал в Шампионскаталига, при това нееднократно, има над 200 попадения в кариерата си, но едва на 32 години реализира най-важния си гол. С него класира родната си Хърватия за първи път на финал на Световно първенство. 

Това се случи в продълженията на полуфиналната битка на Мондиала срещу Англия и балканците надделяха с 2:1. Така ще спорят с Франция за световната титла тази неделя и могат да станат първият източноевропейски отбор с такова постижение. 

"Не мога да ви опиша как се чувствам, никога не са ме владели такива чувства. И мога да го кажа най-отговорно - това е най-важният гол в кариерата ми. Моята работа е това, да се боря за позиция, да търся топката и да стрелям към вратата. Ако вкарам, свършил съм си работата."

"Но не ме интересува дали аз съм вкарал гола в този мач, или щеше да е някое друго от момчетата. Важно е, че си свършихме работата", заяви Манджукич пред "Ютарни лист" и говори по прословутата тема дали хърватите са уморени, след като досега изиграха три мача с продължения.

"Всички твърдят, че сме изморени, все за това се говори. Но ние пресирахме съперника по 120 минути в трите си мача и не се оплакваме. Сега всички мислим за финала, а дали ще сме по-добри от Франция, сега не мога да кажа, всички ще разберем в неделя", заяви още Манджукич.