Младата френска звезда Килиан Мбапе не скри радостта си от световната титла, спечелена от Франция: 
 
"Много съм щастлив. Пътят бе дълъг, но си заслужаваше. Горди сме, че зарадвахме хората във Франция. Нашата задача бе да ги накараме да забравят проблемите си. Играехме с тази цел, а моята лична винаги е била не просто да бъда футболист, а световен шампион. Искам да постигам и по-големи успехи, но световен шампион е едно добро начало. Сега ще празнуваме, защото цяла година работихме за този момент."
 
Люка Ернандес добави: 
"Още не осъзнаваме какво постигнахме. Това е нещо много голямо. Предполагам, че ще разберем най-точно, когато кацнем утре в Париж и отпразнуваме успеха с милиони французи. Надявам се, че улиците ще бъдат препълнени. Знам, че много хора ме критикуваха, че не се чувствам французнн. Но когато Дидие Дешан ми се обади, аз облякох тази фланелка с чест и гордост. Бях готов да дам всичко за нея, ако трябва и да умра. През целия турнир давах всичко от себе си."
 
Адил Рами също сподели своето мнение:
"Световен шампион? Невероятно е. Никога не съм си представял, че това ще ми се случи. Във Франция има голямо неразбиране към нас, които сме с чужди корени. Но аз съм французин от марокански произход и се гордея с това. Винаги съм искал да видя хората във Франция така щастливи, както са сега. Обичам Франция. Тази страна заслужава подобен успех. Днес всички празнуват, защото да бъдеш световен шампион в най-популярния спорт в света не е лесно. Изискват се твърде много жертви и твърде много работа."