Франция направи фалстарт в световните квалификации. Вицеевропейските шампиони завършиха 0:0 при гостуването си на Беларус. Двубоят от група „А“ се игра на „Борисов Арена“. Воденият от Дидие Дешан отбор бе по-активният, но не успя да реализира създадените положения пред вратата на Горбунов.

Антоан Гризман отправи много хубав удар от фаул, но Горбунов спаси.

Беларус организира чудесна атака в 22-та минута, когато Калачов центрира остро в наказателното поле на Франция, но Сигневич отблизо се размина с топката.

Франция излезе преобразен през второто полувреме. В 53-та минута Антоан Гризман центрира в наказателното поле на Беларус, където Оливие Жиру засече топката и стреля с глава, но в аут.

Тимофей Калачов се опита да изненада Стив Манданда в 54-та минута с далечен прехвърлящ удар, но изпрати топката в аут.

Антоан Гризман изпълни по перфектен начин фаул в 58-та минута, но Горбунов демонстрира чудесен рефлекс и спаси. След изпълнението на статичното положение Рафаел Варан засече топката с глава, но тя срещна напречната греда.

Андрей Горбунов направи решаващо спасяване в 65-та минута, когато отрази далечен удар на Левин Курзава.

Три минути по-късно Горбунов отново се справи чудесно, когато отрази удара на Антоан Гризман.

Левин Курзава отправи много хубав далечен удар в 73-та минута, но Горбунов отново спаси, а след това отблизо Пол Погба не успя да вкара, а ударът му бе блокиран и топката излезе в корнер.

Франция посреща България на 7 октомври, докато Беларус гостува на Холандия, а Люксембург е домакин на Швеция.