Филипе Коутиньо се превърна в ключовия футболист за Бразилия на Световното първенство до този момент. Той взе диригентската палка в състава на Тите и не случайно попадна в идеалния състав на ФИФА за груповата фаза от Мондиал 2018. Всички статистически показатели сочат, че това е играчът на Бразилия във форма по терените на Русия.

Коутиньо набира все по-голяма скорост и това е отличната новина за Тите.

Бразилският футболист от основно значение за селесао. Коутиньо се намира в страхотна форма и не се поколеба да „поеме юздите на отбора“, показвайки две от най-силните си качества: визията към играта и влиянието му в съперниковата половина.

В трите мача до момента за Бразилия на Мондиал 2018, Коутиньо успя да открие резултата срещу Швейцария и Коста Рика и да даде головото подаване към Паулиньо за първото попадение в мача срещу Сърбия.

Тези изпълнения на Коутиньо оставиха настрана играча, който всеки мисли, че ще бъде главният герой и лидер на Бразилия – Неймар. Играчът на Пари Сен Жермен все още е далече от най-добрата си версия.

Преди осминафинала на Световното първенство срещу Мексико лично селекционерът на съперника на Бразилия Хуан Карлос Осорио заяви, че селесао разполага със страхотни футболисти, но този, който прави разликата е Коутиньо.