Луиш Фиго е категоричен, че Неймар разполага с всичко нужно, за да се превърне в най-добрия футболист в света.

„Той е невероятен футболист. Мисля, че един от най-добрите. В бъдеще със сигурност ще се превърне в най-добрия играч на света. Той е бърз и невероятен. Разполага с всичко, за да бъде номер едно. Бразилия винаги е бил силен отбор. Има толкова милиони хора, от които е много по-лесно да направи силни футболисти, в сравнение с Португалия. Ние имаме само 11“, коментира Фиго.

„Решението на Зидан е лично. Мисля, че той взе правилното решение, както за себе си, така и за клуба. Нямам представа от какво е продиктувано това негово решение. Не съм говорил с него, но си мисля, че е най-правилното, както за Зидан, така и за клуба“, добави португалецът.

„Ако трябва да определяме най-добрия футболист в света, трябва да избираме между Кристиано Роналдо и Лионел Меси. През последните десет години без никакво съмнение това са двамата най-добри футболисти в света“, продължи той.

„Моите фаворити на Световното първенство са Бразилия и Испания. Мисля, че това са двата отбора, които разполагат с най-голямо качество. Испания има един от най-добрите си отбори през последните години, но не успява да вкарва много голове. Има добри нападатели, но те не са достатъчно добри пред гола. Ще ми хареса, ако има финал между Бразилия и Испания, Португалия – Испания или Португалия – Бразилия. Ще съм доволен, ако има такъв финал“, каза още Луиш Фиго.