Златан Ибрахимович може в крайна сметка да не играе на Мондиал 2018, дори ако реши да се върне в националния отбор на Швеция.

Флиртуването на Ибра може да остане само желание, но не поради решение на шведския треньор, а заради правило на ФИФА, което ще му попречи да участва на най-големия футболем форум.

Голмайсторът е закупил акции и е станал съсобственик на букмейкърската компания "Бетхард". Това потвърди изпълнителният директор на компанията Ерик Скарп.

Според етичния кодекс на Международната футболна федерация, на играчите е забранено да участват пряко или косвено със залози, хазартни игри, лотарии или подобни дейности, свързани с футболни мачове.

Глава 4 от раздел 25 от регламента се отнася до „целостта на игрите и състезанията“.

Той казва, че „на футболистите е забранено да участват пряко или непряко в залагания, хазарт, лотарии, събития или други подобни сделки свързани с футболни мачове или да участват в него по други начин. Играчите не могат да участват активно или пасивно в компании и организации, които насърчават и организират подобен тип залози, събития и бизнес.“

Така завръщането на 36-годишният швед в националния отбор става невъзможно. Световното първенство ще се проведе от 14 юни до 15 юли в 11 града на Русия.

Генерланият секретар на Шведската футболна федерация Хакан Сходстан се надява да постигне споразумение с ФИФА.

„Контекстът е различен и няма нищо общо с регламентите на ФИФА и етичния кодекс“, сподели Сходстан в интервю за „Aftonbladet“.

Ибра: Аз ще реша дали да играя за Швеция в Русия