Селекционерът на европейския шампион Португалия Фернандо Сантош коментира предстоящия сблъсък с Испания от Група B на Световното първенство в Русия.

Иберийското дерби е утре от 21.00 часа в Сочи, като двубоят се очертава като един от най-интригуващите от груповата фаза на турнира. Въпреки сътресенията в испанския щаб след уволнението на Жулен Лопетеги, Сантош призна, че "Ла Фурия" си остава един от фаворитите на Мондиала.

"В лицето на Фернандо Йеро те ще разполагат със страхотен треньор. Не съм сигурен точно какво да очаквам и как точно ще изглежда техният отбор, но съм убеден, че ще направят отличен турнир. В последните десет години Испания практикува един и същ стил на игра, така че в това отношение не очаквам изненади, заяви селекционерът на „мореплавателите“.

"Испания е изключителен отбор, но ние трябва да се концентрираме върху нашите силни страни. Все пак ще обърнем внимание на играта им и конкретно на това, което правят добре и на там, където тъй изпитват слабости", допълни още Сантош.