Селекционерът на Португалия Фернандо Сантош вярва, че отборът му трябва да демонстрира формата от европейското първенство преди две години, за да разчита на успех в предстоящия мач срещу Мароко. Португалия завърши 3:3 в първия си мач на Мондиал 2018 срещу Испания и е в добра изходна позиция за атака на осминафиналите преди останалите два мача в групата срещу Мароко и Иран.

"Мароко е един от най-силните отбори в Африка. Треньорът им също е опитен, работил е в много първенства. Отборът на Мароко е тактически грамотен, разполага с много бързи и технични играчи. Ще бъде труден мач, но още нищо в групата не е решено. Трябва да покажем нивото от европейското първенство, за да победим", коментира Фернандо Сантош.

По време на пресконференцията преди мача селекционерът бе засипан с дежурните въпроси за мегазвездата на тима Кристиано Роналдо, сред които способен ли е той да подобри рекорда на Жюс Фонтен от 13 гола на едно световно първенство и къде е по-полезен - на крилото или като централен нападател.

"Естествено, Кристиано е ценен за Португалия, но имаме още 22 играчи. Досега не съм виждал един футболист да спечели мач", каза Сантош.