Наставникът на Португалия Фернандо Сантош не скри задоволството си от победата с 1:0 над Мароко, която изкачи Португалия поне временно на първото място в класирането в група "В".

Победният гол падна още в четвъртата минута на мача, а негов автор стана Кристиано Роналдо.

"Кристиано е като португалското вино и с годините става все по-добър. Той знае как да поддържа формата си - постоянно се развива и помага на останалите играчи. Той знае възможностите си и какво може да прави. Това, което прави сега, е това, което правеше преди 3 или 4 години, и това, което ще прави в следващите няколко години. Но и той има чудесен треньор в националния отбор", пошегува се Сантош.

"На световното първенство няма слаби отбори и Мароко показа точно това. Но ние трябва да се учим от мачове като този. Днес бяхме добри в защита, но се нуждаем от повече от това. Трябва да направим промени и да играем с повече владеене на топката", добави треньорът.

"След първите 10-15 минути започнахме да губим въздух, а Мароко ни пресираше много силно и това ни затрудни. Мачът си приличаше с този с Испания, но в крайна сметка всичко приключи добре за нас и трябва да благодарим на Кристиано за това", каза още Сантош./БТА