Световният шампион по футбол Германия не спести нищо на клетия си гост Сан Марино и разби тима от скромната държава със звучното 7:0 в световна квалификация от група С на зона „Европа”. С хеттрик за експерименталната селекция на Йоаким Льов се отчете таранът Сандро Вагнер, за когото това бе дебют в официален мач. Много силен мач изнесе и универсалният боец на Байерн Мюнхен Йосуа Кимих, завършил срещата с 3 асистенции.

Головият фест на „Грундих Щадион” в Нюрнберг почна още в 11-ата минута. Ларс Щиндл получи отдясно и центрира фалцово към точката на дузпата, където се заформи голямо меле. Няколко играчи на домакините пробваха изстрели, но това се отдаде на Дракслер, който реализира с убийствен изстрел по диагонала  - 1:0.

Само пет минути по-късно „маншафтът” удвои своя аванс. Йосуа Кимих блесна с чудесен пас през центъра и сложи топката право върху главата на дебютанта Сандро Вагнер. 29-годишният нападател на Хофенхайм, който преди днешния мач имаше участие за родината си само в 1 контрола, вкара с красива парабола в горния ляв ъгъл – 2:0.

В 29-ата минута Вагнер успя да се разпише още веднъж. Кимих пак беше в основата, като този път изпълни бързо пряк свободен удар и центрира към Амин Юнес в пеналта. Последният опита да укроти безуспешно, като все пак насочи топката към Вагнер и последният не сбърка – 3:0.

Седем минути преди паузата Юнес все пак успя да отбележи си известна доза късмет. Дракслер прехвърли вратаря на Сан Марино с центриране от корнер, а защитниците в сини екипи не се ориентираха изобщо и Юнес реализира на празна врата – 4:0.

След почивката Германия стигна до още едно попадение след статично положение. В 47-ата минута Шкодран Мустафи намери начин да прокара топката покрай вратаря, след като се пребори мъжки за позиция в пеналта. Защитникът нанесе странен изстрел, който свари неподготвен стража – 5:0.

В 72-ата минута Кимих записа втора асистенция в срещата. Футболистът на Байерн изпрати невероятно точно центриране към влезлия на смяна Юлиан Бранд, а голямата надежда на немския футбол реализира с красив плонж, стреляйки в долния ляв ъгъл – 6:0.

Кимих съвсем не бе приключил с шоуто, а същото важеше и за горящия от желание Вагнер. В 85-ата минута десният краен защитник достави поредното си прецизно центриране, а таранът на немците елегнатно с глава плъзна топката към далечния долен ъгъл – 7:0.

По този начин германците - които вкараха общо 15 гола на Сан Марино в двата мача - запазиха аванса си от 5 точки на върха в класирането пред втория Северна Ирландия. По-рано днес островитяните успяха да победят Азербайджан навън с 1:0 благодарение попадението на Стюарт Далас в последните секунди. Така те събраха 13 точки в актива си, докато Германия води уверено с 18.

В другия мач от група С Норвегия и Чехия извъртяха самоубийствено реми 1:1 в Осло. Чехите поведоха в 36-ата минута с попадение на Теодор Гебре-Селасие, но в 55-ата Александър Сьодерлуд изравни за домакините от дузпа. Поделените точки по никакъв начин не помогнаха на никого в преследването на челните позиции. Чехия остана трети с 9 точки и изостава на 4 зад втория Северна Ирландия. Норвежците от своя страна не мръднаха от 5-ото място с едва 4 пункта на сметката си

Група С, класиране:

1. Германия 6 6 0 0 27:1 18 т.

2. Северна Ирландия 6 4 1 1 11:2 13 т.

3. Чехия 6 2 3 1 9:5 9 т.

4. Азербайджан 6 2 1 3 3:9 7 т.

5. Норвегия 6 1 1 4 6:10 4 т.

6. Сан Марино 6 0 0 6 1:30 0 т.