Италия продължи гонитбата си с Испания за първото място в група G от квалификациите в зона „Европа“ за Мондиал 2018. В гостуването си срещу Лихтенщайн „скуадра адзура“ си свърши работата само за едно полувреме и се наложи с убедителното 4:0. Два гола за победителите вкара намиращия се в супер форма Андреа Белоти, а останалите бяха дело на Чиро Имобиле и Антонио Кандрева.

Така Италия и Испания запазват първите две места в групата с по 10 точки. Испанците са лидери, заради по-добрата си голова разлика. Лихтенщайн от своя страна е твърдо последен с 4 поражения в 4-те си мача дотук и голово съотношение 1:16.

В новата си формация 4-2-4 утраатакуващият тим на Джампиеро Вентура буквално помете противника си през първото полувреме. Още в 4-ата минута гостите можеха да открият, когато Даниеле де Роси метна страхотен извеждащ пас покрай централните защитници на Лихтенщайн, а Имобиле опита прехвърлящ удар. Изпълнението му не се получи и топката премина в аут покрай лявата греда.

Само минута по-късно Кандрева отправи добро центриране отдясно, което рикошира в защитник на домакините, за да стигне до Джакомо Бонавентура в пеналта. Играчът на милан от 9-10 метра стреля силно, но и в обсега на вратаря Петер Йееле, който отрази.

Стражът обаче нямаше какво да направи в 11-ата минута, когато защитата пред него действа потресаващо при центриране от корнер. Алесио Романьоли съвсем спокойно свали с глава към Белоти, който на метър пред голлинията вдигна топката над вратаря – 1:0.

Минута по-късно резултатът набъбна до 2:0. Белоти с глава се пребори за една висока топка и изведе Чиро Имобиле сам и фронтално срещу вратата. За тарана на Лацио бе детска игра да се разпише с шут в близкия ъгъл.

Италианците не намалиха темпото и в 15-ата минута Кандрева отправи убийствен шут от около 23 метра, който премина на сантиметри покрай десния стълб зад Йееле. Новото попълнение на Интер продължи да бъде доста активен и по двата фланга, като в 23-ата се стрелна, този път отляво, и опита да намери Имобиле при далечната греда. Фалцът отведе топката твърде близо до стълба и Имобиле нямаше какво да направи от такъв минимален ъгъл.

В 25-ата пред вратата на Йееле се заформи страхотно меле, при което два удара на Белоти отблизо бяха отразени. Все пак в 32-ата Италия дръпна с класическа преднина – Матиа де Шилио направи двойно подаване с Марко Верати отдясно и тръгна по аутлинията, след което центрира по тревата към границата на вратарското поле. Там дебнеше Кандрева, който без проблем се разписа – 3:0.

Минутка преди изтичането на първата част Белоти вкара втория си гол в срещата, а заслугата бе на Джакомо Бонавентура. Универсалният боец на Милан блесна с чудесен висок извеждащ пас, който изпрати Белоти сам срещу Йееле отляво в наказателното поле. Нападателят шутира хладнокръвно по тревата за 4:0.

След паузата почти веднага Чиро Имобиле беше близо да отбележи, когато защитата на Лихтенщайн се огъна при поредното центриране на Кандрева. Топката не бе изчистена от вратарското поле, а Имобиле опита изстрел с глава, в който липсваше достатъчно сила и попадна в ръцете на вратаря.

Италианците обаче не действаха с темпото от първата част и положенията пред лихтенщайнската врата бяха доста по-малко. В 83-ата Белоти не беше никак далеч от хеттрик след поредното включване на Кандрева отдясно. Крилото центрира много добре в зоната между точката на дузпата и вратарското поле, а Белоти почти без усилие надскочи пазача си. Неговият изстрел с глава обаче прелетя над вратата.

Резервата Симоне Дзадза също можеше да се разпише в последните мигове от срещата, когато излезе на добра позиция около дъгата и стреля право в Йееле.