Нападателят Никлас Бендтнер няма да играе на Световното първенство по футбол за отбора на Дания заради контузия. Травмата е разтежение на аддуктора, получена по време на мач на клубния му тим Розенборг в норвежкото първенство. Това стана точно преди седмица, а снажният футболист се присъедини към националния отбор на страната. Лекарите обаче прецениха, че той няма да може да се възстанови навреме за Мондиала.

30-годишният футболист, известен с прякора си Лорда, тренира през цялата въпросна седмица отделно и не игра вчера при нулевото равенство със съседите от Швеция в контролна среща. Той се опита да направи фитнес-сесия, за да провери дали може да издържи натоварване.

Но след неделното занимание норвежкият треньор на датчаните Оге Харейде обяви, че Бендтер и защитникът Андреас Биеланд са освободени от състава. Дания е в група С на Световното първенство заедно с отборите на Перу, Австралия и Франция.

"Ние не таим надежди, че двамата ще се възстановят навреме за Световното първенство и по-специално за първата ни среща с Перу. Този мач се очертава като много тежък и в същото време изключително важен. Искаме да влезем в първенството с 23-а футболисти, които са готови на 100 процента, обяви треньорът Харейде във видео, което е постнато в туитър-страницата на федерацията.

"Изглежда, че ние ще се борим с Перу и Австралия за 2-ото място в тази група. Затова е много важно да стартираме добре на първенството, допълва опитният норвежец.