Да намериш англичанин в Ню Йорк не е трудно, но да намериш англичанин в София и то такъв, който говори отлично български не е толкова лесна задача.

Екипът на DIEMA SPORT разговаря с Бенджамин Кейн, който милее за футбола.

"От Съндърланд съм и съм фен на Съндърланд. Живея в София вече 11 години. В момента освен Световното първенство тренирам за Витоша 100. Надявам се да завърша по-бързо, за да мога да гледам мачовете в неделя след състезанието", сподели Бенджамин, който се озовава в България заради родителите си.

"Нашите купиха имот преди около 15 години и решиха да живеят в България. Аз дойдох на гости. Беше много трудно. Като гледах знаците по пътя и казах, че това е абсурден език", разказа англичанинът.

"Стъпка по стъпка започнах да уча езика и 10 години непрекъснато съм тук", добави Бенджамин Кейн.

Макар да е в България отдавна, Бен Кейн не пропуска мачовете на любимия Съндърланд. "Бил съм на Уембли три пъти. Даже спах пред стадиона, когато бях на 14 години", каза още Бенджамин.

"Най-интересния мач на Англия, който съм гледал е срещу България. Бях с една риза и като влязох до стадиона реших да пия една бира. Видях, че много хора пият чай. Взех една бира и ми крещяха, че има мач. Вътре на стадиона казах на полицията, че искам при английските фенове, но първо не ме пуснаха", разказа с усмивка англичанинът.

"Младите на Англия са бързи и се разбират добре. Опасни са много при атаките. И аз имам големи очаквания, но всеки път групите и това е. Но според мен имаме шанс поне за полуфинал", добави Бенджамин Кейн.

"Всичките ми спомени за Англия са драматични", каза още Кейн.

Вижте още от любопитната история на Бен Кейн в прикаченото видео от предаването "Новините от Мондиала".