Капитанът на националния отбор на Белгия Еден Азар заяви, че в отбора ще подходят с уважение към съперника си на осминафиналите на Мондиал 2018 - Япония. Двата отбора излизат един срещу друг утре, 2-и юли в 21.00 часа в Ростов-на-Дон.

"Преди две години ние загубихме от Уелс на Евро 2016. Нашият отбор е силен, по-добър и знаем какво правим. Сега се изправяме срещу друг съперник, а Япония няма нищо общо с Уелс. Основната ни цел е да победим и да се класираме за четвъртфиналите. Япония е добър отбор с добри футболисти. Но ако преди срещата кажем, че лесно ще спечелим, рискуваме много", заяви Азар на пресконференцията преди двубоя.

"Дали мислим за мач срещу Бразилия? Сега играем срещу Япония. Резултатът от Бразилия - Мексико все още не е известен. Предстои ни двубой с японците. С Англия също играхме за победа", добави капитанът на Белгия.

На европейското първенство по футбол през 2016 година Белгия загуби то Уелс на четвъртфиналите с 1:3.

Еден Азар вярва, че "златното поколение" на Белгия най-накрая е "готово да блесне" на голям международен турнир.

"Мондиал 2014 в Бразилия беше първото ни голямо първенство заедно. След това играхме на Евро 2016. Големите турнири са за трупане на опит, а сега повечето от нас са на възраст между 25 и 33 години. Ние имаме опит сега и мисля, че това може да направи разликата. Време е да блеснем. Имаме топ играчи, но най-важното е, че играем като отбор. В тима има 23-а футболисти, които искат да играят - видяхме това в мача срещу Англия", добави Азар.

Белгийският национал коментира и отпадането на отборите на Аржентина и Португалия, с големите звезди в съставите си Лионел Меси и Кристиано Роналдо.

"Те не са вече част от световното първенство, така че е време и ние да блеснем. Просто искам да стигнем до четвъртфинал, полуфинал и се надявам и до финал. Меси и Роналдо не са тук, но има много добри играчи, които все още са в Русия", коментира Еден Азар. /БТА