Руският национал Алан Дзагоев няма да се възстанови от контузията до края на мачовете от груповата фаза на Мондиал 2018 и ще пропусне двубоите срещу Египет и Уругвай. Това съобщи пред журналисти самият футболист. 

Полузащитникът беше заменен принудително в мача на откриването срещу Саудитска Арабия заради разтежение на бедрен мускул.

По-рано днес от щаба на руския тим обявиха, че Дзагоев няма да играе само срещу Египет във втория кръг, но малко по-късно стана ясно, че ще пропусне и срещата с Уругвай.

"Колко ще се възстановявам е трудна да се предвиди. Лекарският щаб ще следи състоянието ми. Тази контузия е голям удар за мен. Световното първенство е в Русия, това е най-големият турнир в кариерата на всеки футболист. Но аз се надявам, че ще мога да играя, ако преодолеем груповата фаза. Надеждата ми остава", заяви руският халф.

Домакините разгромиха Саудитска Арабия с 5:0 в мача на откриването на Мондиала. Следващите срещи на тима са срещу Египет на 19 юни в Санкт Петербург и срещу Уругвай на 25 юни в Самара.