Италианският национален отбор тръгна с победа в световните квалификации от зона "Европа" за Мондиал 2018. В първия официален мач на новия си наставник Джампиеро Вентура "скуадра адзура" показа много скорост и ефективна игра в предни позиции, за да надиграе Израел навън с 3:1. Двубоят не се разви съвсем комфортно за италианците, които рано през втората част останаха с човек по-малко заради изгонването на Джорджо Киелини. Въпреки това головете на Грациано Пеле, Антонио Кандрева и резервата Чиро Имобиле се оказаха повече от достатъчни за трите точки.

Тимът на Джанпиеро Вентура съумя да открие резултата още при първата си сериозна атака. Марко Верати на два пъти спечели топката пред дъгата в 14-ата минута, след което пусна идеална топка вляво за Лука Антонели. Той влетя на висока скорост в наказателното поле и центрира прострелно по тревата, за да може Грациано Пеле отблизо да открие – 0:1.

Без да си дава много зор Италия продължи да ръководи темпото на мача и в 30-ата минута Джакомо Бонавентура спечели дузпа. Халфът на Милан проби отляво покрай Бен Битон, който го препъна в пеналта и реферът посочи бялата точка. От нея Антонио Кандрева прати вратаря Давид Гореш в грешната посока – 0:2.

Авансът от две попадения обаче не се запази дълго. Томер Хемед спечели битката с Киелини за една топка в половината на „скуадрата“, за да продължи опасната контраатака на Израел. Топката стигна до Тал Бен Хаим, който напредна към наказателното поле и с изумителен прехвърлящ удар препарира Джанлуиджи Буфон – 1:2.

Веднага след паузата Едер можеше да успокои „скуадрата“, ако прехвърлящият му удар на свой ред бе намерил очертанията на вратата. Вместо италианците спокойно да затворят мача постепенно, в 55-ата те се оказаха в изключителна тежка ситуация. Киелини извърши изключително глупав фаул срещу Захави още преди съперникът му да е докоснал топката и съдията вдигна втори жълт и респективно червен картон на бранителя.

Вече с човек повече на терена, Израел се активизира. В 65-ата минута Буфон се намеси решително, за да отбие опасно центриране, което премина опасно близо до голлинията му. В 67-ата пък Захави отправи страхотен шут от 20-ина метра, а вратарят на Италия се намеси подобаващо.

Интригата приключи 7 минути преди края. Тогава Пеле взе високата топка и с глава продължи към влезлия като смяна Чиро Имобиле. Той с тяло пребори един от защитниците на домакините и с много мощен шут по диагонала разстреля Гореш за 3:1.

В заключителните минути Имобиле още веднъж излезе сам срещу вратаря, този път при още по-добра ситуация. Нападателят на Лацио обаче намери начин да профука възможността, шутирайки крайно неточно покрай левия стълб.