Световното първенство започна преди шест дни, а изненадите валят една след друга по терените в Русия. Заместник-изпълнителният директор на БФС Павел Колев има любопитен поглед върху случващото се на Мондиала.

За мача Португалия – Испания, Колев заяви7 „Изключителна драма, много качествен футбол. Кондиционно двата тима стояха перфектно. Първите няколко мача задават въпроса как би изглеждало Световно с 48 отбора. Това за държави като нашата е добре, защото увеличава шансовете ни. Но, имайки предвид мача между Русия и Саудитска Арабия това не говори за състезателния баланс на Световното. Конкуренцията не би била толкова силна и груповата фаза би се обезмислила.”

„Смятам, че Бразилия е един от големите фаворити за титлата. Знаете, че само до преди две години Бразилия бе закъсала в квалификациите. До този Световно без Бразилия не сме гледали. Сега Бразилия си върна увереността, а това е една добра платформа за Неймар. Бразилия ми напомня на Барселона от преди 3-4 години”, каза още Павел Колев в интервю за предаването „Новините от Мондиала” по DIEMA SPORT.

„Белгия е възможна изненада. Исландия също влезе в графата изненади. Знам, че Коста Рика е умее на хапе на контраатаки.  Също са възможна изненада. Още не изключвам възможността Перу да изригне”, коментира Колев.