Селекционерът на Франция Дидие Дешан увери, че отборът му няма да играе за равенство срещу Дания в последния си мач от груповата фаза на Световното първенство. "Петлите" спечелиха първите си две срещи и една точка ще им е достатъчна, за да си осигурят първото място в група С на Мондиала.

Франция и Дания се изправят един срещу друг утре от 17:00 часа българско време, като евентуално равенство ще бъде достатъчно и на Дания, за да се класира за осминафиналите.

"Няма да помагаме на Дания, нашата цел е да завършим на първото място. Никога не бух казал на играчите си, че играем за равенство.

Искам отборът да излезе на терена с една мисъл - да направи всичко възможно, за да спечели. Сигурен съм, че и Дания ще играе за победа", коментира Дешан на пресконференция днес. Треньорът на Франция обаче призна, че най-вероятно няма да рискува играчите, които висят с жълти картони - Пол Погба, Блес Матюиди и Корентен Толисо. 

"Сега е единственият ми шанс да ги предпазя, след това няма да мога да го направя. Имам 23-ма играчи и всички играят своята роля, и могат да бъдат титуляри в даден мач. Щом са тук, значи са готови за игра", обясни Дешан. /БГНЕС