Временният треньор на италианския национален отбор по футбол Луиджи Ди Биаджо намекна, че е възможно да прати повиквателна до звездата на Ница Марио Балотели.

„Скуадра адзура” към момента остава без постоянен селекционер след уволнението на Джампиеро Вентура заради фиаското и отпадането в баражите за Мондиал 2018. Така селекционерът на младежкия национален тим Ди Биаджо бе назначен до юни или поне за предстоящите проверки срещу Англия и Аржентина.

„Андреа Пирло е съвсем друго ниво, но в момента италианският футбол страда от лисата на много играчи. Трябва да направим реконструкция и има доста талантливи момчета, които си пробиват път, но те са още млади”, коментира Ди Биаджо.

„В понеделник ще има пресконференция, защото се опитвам да не коментирам прекалено много националния отбор.”

„Ще продължим оттам, където приключи Вентура, тъй като той изиска различни етапи на подготовка (с идеята, че класирането на Световното първенство е сигурно – б.р.). Ще извлечем максималното от възможността да работим с някои обещаващи млади играчи в Коверчано.”

„Дали ще повикаме Балотели? Марио е добро момче”, бе многозначителният коментар на треньора.

27-годишният Супер Марио се намира в чудена форма през този сезон. С екипа на Ница той има дотук 21 гола в 28 официални мача. За националния отбор на Италия той може да се похвали с 13 попадения в 33 срещи.