Полузащитникът Пол Погба няма как да бъде доволен от мястото си в Манчестър Юнайтед, след като има трудности с попадането в стартовия състав, заяви селекционерът на Франция Дидие Дешан.

25-годишният Погба, който се подготвя с националния отбор на Франция за контролите с Колумбия в петък и с домакина на Световното първенство Русия другия понеделник, не е в плановете на Жозе Моуриньо за категоричен титуляр и това влияе на формата му.

Той не е започвал в последните три мача, като пропусна срещата с Ливърпул заради контузия. При поражението с 1:2 от Севиля в Шампионската лига влезе като смяна и остана не използвана резерва при победата над Брайтън в турнира за купата на страната.

Попитан дали и как ще се опита да възстанови увереността на Погба по време на лагера с "петлите", Дешан заяви: Това не се отнася само за Пол. Това се случва, когато даден играч е в специфична ситуация в клуба си. Сега може би е Пол, може да има и други в друг момент в такова състояние. Но аз ще направя така, както реагирам обикновено - ще говоря с тях, защото нямам цялата информация.

"По отношение на Погба, не знам защо и как се случва. Но очевидно няма да бъде ситуация, в която той ще бъде оценяван по това, което е правил преди. Причините могат да бъдат много и различни. Но е ясно, че той не може да бъде щастлив от това, което преживява", заяви още бившият френски полузащитник.

Талантът влезе в професионалния футбол именно като играч на Юнайтед, след което напусна. През 2016-а година "червените дяволи" платиха 89 милиона евро, за да си го върнат от Ювентус.

Франция излиза за контроли с Колумбия и Русия на 23-ти и 27-ми март.

В същото време агентът на играча Мино Райола започна да търси нов отбор на френския национал.