Националът на Англия Фабиан Делф сподели, че отборът на Гарет Саутгейт мечтае силно за титлата на Мондиал 2018. Играчите също така имат желанието да се доредят до героите на английската държава, които триумфират за пръв път през Мондиал 1966.

Англия достигна до полуфиналите на Световното първенство в Русия, след като преодоля Швеция на четвъртфинала с 2:0. Там англичаните ще срещнат Хърватия.

„Знаем, че сме способни да го направим. След мача с Колумбия бях изключително радостен. Не заради самия успех. Просто се пречупихме и продължихме. Това бе много важно. Ние сме виновни за тези успехи досега, а мечтата е още жива. Крайната цел е постижима и се стремим към нея”, сподели Делф. Полузащитникът на Манчестър Сити не игра в драматичната среща с „лос кафетерос”, след като се прибра до Англия, за да бъде до съпругата си, която го дари с третата му дъщеря.

Трудно е да се представи емоционалното изтощаване на 28-годишния халф, след като трябва да прелети от Русия до Англия, за да изпита личната емоция с раждането на детето му, както и националната чест, която е от професионален характер на Мондиал 2018.

„Стресиращо е, но това бе най-хубавата седмица в моя живот. Никой не иска да пропусне раждането на детето си. Аз няма да направя изключение. Да се прибереш и да станеш свидетел на това, а после да се върнеш и да видиш как твоята страна, с твоите приятели продължава на Световното е невероятно”, продължи халфът.