Стражът на Испания Давид де Хеа е смятан за може би най-добрия на своя пост в съвременния футбол. Но и на най-добрите се случва да правят грешки, както беше в неговия случай в мача с Португалия в петък вечерта. 

Вратарят допусна нелеп гол след удар на Кристиано Роналдо, който летеше в ръцете му, а той беше тръгнал да лови топката. Но я отплесна в мрежата си и така падна вторият гол за действащите европейски шампиони. Впоследствие мачът завърши 3:3. 

Макар съотборниците да защитиха вратаря на Манчестър Юнайтед, критики към него се чуха от анализатори и специалисти в Испания. Де Хеа призна, че това го е разочаровало, защото все пак не е убил никого. 

"Хубаво е, че има критики. Диего Коста също беше критикуван, но вкара два гола. Доволен съм от подкрепата в националния отбор, но не съм доволен от подкрепата в Испания. Все пак не съм убил никого."

"Бих се радвал да ме защитаваха повече в тежките моменти, защото моите лични критики към мен самия са ми напълно достатъчни. Доволен съм обаче, че треньорът и момчетата ме подкрепят. Пак казвам, никого не съм убил", заяви Де Хеа и направи анализ на ситуацията с гола. 

"Случват се такива неща, но аз определено сгреших. Топката беше трудна, но аз ще тренирам денонощно, за да не се повтарят такива неща. Все пак това е футбол, излизаш на терена, слагаш ръкавиците и пазиш. Не си застрахован срещу такива грешки", заяви Де Хеа.