Дания се наложи с минималното 1:0 над отбора над Панама в контрола, която се игра на стадион "Брьондби" в четвъртък вечер. Отборът на Панама не стоеше никак зле на терена, но фактът, че остана с човек по-малко се отрази на играта на тима и той загуби. 

"Червеният динамит" достигна до победата с гол в 69-ата минута на срещата. Точен за тима на Дания бе Пионе Систо. Малко по-рано пък Блас Перес бе изгонен с директен червен картон.

В 65-ата минута Перес опита да пресече грешно подаване към стража Петер Шмайхел, който излезе, за да улови. Футболистът на Панама обаче все пак отпита да отмъкне топката, след като посегна опасно с крак към главата на вече хвърлилия се вратар. Главният рефер не се поколеба да покаже на момента червен картон на Перес. 

Както е известно Панама за първи път в историята си се класира за финалите на световно първенство и ще участва на Мондиала в Русия. Дания пък се класира за световното след зрелищен реванш от баражите с Ирландия. В него "червеният динамит" отнесе съперника си с 5:1 след 0:0 в първия мач и по този начин намери място сред класиралите се тимове.