Дания и Ирландия не се победиха в първия мач от баражите за класиране на Световното първенство по футбол през 2018-а в Русия. Двата тима не успяха да счупят нулите, а и да предложат кой знае какво зрелище за екзалтираните фенове на стадион "Паркен". Така спорът бе оставен за следващия мач, който ще се играе на Острова във вторник. 

През първото полувреме домакините определено бяха по-дейни на терена и изпуснаха повече положения. В 11-ата минута Йенс Ларсен пропусна страхотна възможност да открие резултата. Той намери центрираната топка в наказателното поле и шутира превъзходно към левия ъгъл, но Дарън Рандълф се намеси отлично. При добавката Андреас Корнелиус нанесе добър удар по трева, който отиваше към средата на целта. Вратарят обаче блесна с още едно зрелищно спасяване, oпазвайки мрежата си чиста.

В 22-ата минута Кристиан Ериксен опита удар от дистанция, който попадна ниско в средата на целна и в крайна сметка завърши в ръкавиците на вратаря.

Десетина минути по-късно Пионе Систо пропусна още една чиста голова възможност. Той трябваше само да чукне топката в мрежата, но за съжаление това не се получи.

В 43-ата минута Сайръс Кристи се измъкна с лекота от противниковата защита и се озова очи в очи с вратаря, след което шутира, но топката срещна рамото на Каспър Шмайхел.

Второто полувреме продължи в абсолютно същия ритъм. Отново домакините бяха по-активни и натискаха съперника си в началото на частта. Ериксен изрази претенции за игра с ръка на защитник на ирландците на границата на наказателното поле , но те не бяха уважени от рефера.

Футболистът на Тотнъм определено бе най-опасен за гостите от Ейре, като на няколко пъти опита да застраши вратата им, но до гол така и не се стигна. 

Най-опасното положение дойде в 90-ата минута на срещата. Отново се наложи намесата на Дарън Рандълф, който хвърли превъзходно, за да блокира удар с глава от страна на Юсуф Поулсен от точката на дузпата. Опитът му беше насочен право под напречната греда, но стражът на гостите реагира със забележителен рефлекс. 

Така двата тима оставиха интригата за реванша, който ще се играе във вторник от 21:45 часа.