След като новината за това, че Жулен Лопетеги ще поеме Реал Мадрид след Мондиала завари неподготвени отговорните фактори в Испанската футболна федерация, се заговори доста усилено, че Лопетеги ще бъде изгонен предсрочно от поста си на селекционер, защото действието му се възприема като предателство.

Веднага започнаха и спекулациите кой би могъл да замести Лопетеги в крайно съкратените срокове до старта на Световното първенство в Русия.

Първото име, което изглежда и най-естественият избор, е това на легендата на Реал Мадрид Мичел. Допреди ден-два той се спрягаше като евентуален нов наставник на „Белия балет“, но сега слуховете го пренасочват към „Ла Фурия Роха“. Още повече, че Мичел бе спряган за селекционер на Испания още след Евро 2016.

Друго име, което излиза на хоризонта е това на треньора на Валенсия Марселино. Но за да се стигне до преговори между националната федерация и клуба му, самият той трябва да направи първия ход в тази посока.

Третият вариант е мениджърът на Нюкасъл Рафа Бенитес, който срещу 6 милиона евро би могъл да прекрати контракта си със „свраките“.


Още по темата:

Уволняват треньора на Испания часове преди старта на Мондиал 2018?

AS: Реал произвежда само нови свои врагове