Няма футболист от състава на Перу, който да е бил роден, когато южноамериканската държава е играла за последен път на Световнто първенство. Но 36-годишното чакане за перунаците приключи.

Перу предпочете да кацне малко по-рано в Москва, за да може да има повече време за аклиматизация преди старта на битките в група „С” срещу Франция, Австралия и Дания.

Играчите на Перу вече показаха, че могат да се приспособяват към всякакви условия, като издържаха от високото налягане в Андите до жегите край Амазонка.

„Ла Бланкирохас” се надяват да прескочат групата на Мондиала, като футболните регулатори позволиха на легендарния нападател на перуанците Пауло Гереро да участва за отбора на Мондиала. Гереро бе хванат, че е използвал наркотични вещества и наказанието му бе до февруари 2019-а година, но от КАС прецениха, че той може да играе на Световното.

Лагерът на Перу е в столицата Москва, а първият мач за перуанците е на 16 юни срещу Дания. Пет по-късно играят срещу Франция, докато на 26 юни е последният мач от груповата фаза – срещу Австралия.