Историческото съперничество между Бразилия и Аржентина е едно от най-страстните в световния футбол. По ирония на съдбата селесао държи до голяма степен съдбата на „албиселесте“ в своите ръце за Мондиал 2018.

Бразилия се изправя срещу Чили в последния кръг от световните квалификации в зона Южна Америка. Воденият от Хуан Антонио Пици отбор в момента се намира на трето място в класирането, докато бразилците си осигуриха първото място в крайното класиране няколко кръга преди края.

Именно заради това в момента бразилските фенове приканват любимците им да загубят от Чили и по този начин да се надяват да попречат на Аржентина да се класира за световното първенство в Русия.

Воденият от Хорхе Сампаоли отбор на Аржентина се нуждае от задължителна победа при гостуването си на Еквадор, който загуби всички шансове за класиране на световното първенство в Русия.

Гаучосите се нуждаят от задължителен успех, за да си гарантират участие минимум на баража срещу Нова Зеландия.

В момента в Бразилия са нашумели два хаштага, които приканват към изхвърлянето на Аржентина от Мондиал 2018 - #EntregaBrasil y #EntregaProChile.