Италианският национал Леонардо Бонучи коментира предстоящата световна квалификация с Испания на 2 септември от 21.45 часа. Бранителят се закани „адзурите“ да се превърнат в истинска досада на „ла фурия роха“.

Италия заема второто място в квалификационна група G с 16 точки. Същият актив има и лидерът Испания, който е с по-добра голова разлика. В този цикъл Италия ще премери сили още с Израел. Срещата е на 5 септември.

„Очарован съм от възможността да се срещна с колеги като Киелини, Бардзали и Буфон. Те са ми приятели. Нашите пътища се разделиха, но в продължение на седем години деляхме една съблекалня. Те са шампиони, които много са ми помагали. Това, че сега не работим заедно, не е проблем. Ние разполагаме отбор, който ще бъде голяма досада за Испания. Ще бъде истинско приключение. Трябва да дадем всичко от себе си, за да направим силен мач“, започна Бонучи, който това лято смени Ювентус с Милан след седем години при „бианконерите“.

Вия: Защо да не изживеем нова славна епоха?!

„Испания е много силен отбор, но сме готови да се борим. Ясно е, че на този етап от сезона не сме на сто процента готови. Ние сме една смесица от млади и по-възрастни играчи. Нужна жертвоготовност и скромност. Няма да излезем обречени“, добави бранителят.

Запитан за колегата си от Испания Серхио Рамос, който бе определен за най-добър защитник в Европа за изминалия сезон, заяви: „Рамос е най-добрият бранител в света. Получи и награда в Шампионската лига. Най-същественото признание. Заслужено. Дали е груб? Това е част от играта на защитниците“.

Испания и Италия мериха сили на осминафиналите на последното Европейско първенство. Тогава „адзурите“ победиха с 2:0 и така елиминираха тима на „ла фурия“, който вдигна титлата в шампионата на Стария континент през 2012 година именно след успех над италианците във финала.

„Не знам дали испанците ще изпитват страх, уважение обаче със сигурност ще има. Ние сме наясно с възможностите си и че можем да се затрудним взаимно. Очаквам в събота (2 септември) да се случи онова, което стана на Евро 2016 – победа за нас с 2:0. Харесва ми да играя срещу най-добрите“, добави Бонучи.

Запитан за все по-сериозното навлизане на видеоарбитража във футбола, Бонучи обясни: „Нужно е да му се даде време, за да може всички да разберат в пълна степен смисъла му. Не става дума за Юве или Милан, още сме в началото. Касае се за важна промяна и трябва да се даде възможност на арбитрите, които също допускат грешки“.