Полузащитникът на английския национален отбор Джордан Хендерсън не се притеснява от своя пропуск от бялата точка при драматичните дузпи, които решиха осминафинала срещу Колумбия на Мондиал 2018.

Капитанът на Ливърпул бе спрян от вратаря на „лос кафетерос” Давид Оспина. Пропускът му обаче не се оказа фатален, а „трите лъва” счупиха проклятието неизменно да губят на световни финали, когато елиминациите се решават с изстрели от 11-те метра.

„Просто преминах през процеса, който е обичаен за мен, върху който работя”, заяви 28-годишният играч. „Може би изстрелът ми беше на удобна за вратаря височина. Във всеки случай бях длъжен да стрелям или по-ниско, или по-високо. При дузпите винаги има вероятност за пропуск или пък за хубаво спасяване. Слава Богу, момчетата ме измъкнаха.”

„Определено не бих се изключил от изпълнителите, ако пак се стигне дотук, но пропускът ми може да разубеди селекционера Гарет Саутгейт. Бих изпълнил още една дузпа, но в крайна сметка решението е на треньора. Бих разбрал, ако той се спре на някой друг”, допълни Хендерсън.