Без Мо Салах на Мондиала заради допинг? Египет отрече

Истински шок за няколко часа изживяха феновете на футбола в Египет. Слух в местните медии, че голямата звезда на "фараоните" Мохамед Салах ще изпусне Световното първенство обиколи изданията и хвърли в смут всички. 

Според информацията, той не се явил на задължителен допинг-тест по време на тренировъчния лагер на отбора в Швейцария през март и ФИФА щяла да му забрани да играе на форума в Русия. И заради сериозния смут сред феновете, се наложи от федерацията да се намесят спешно и да отрекат слуховете. 

Лично тийм мениджърът на националния отбор Ехаб Лехета се включи по националните медии, за да обяви, че няма такова уведомление от ФИФА и обясни ситуацията около пропуснатата допинг-проверка от страна на Салах. 

Оказа се, че той наистина не се е явил на задължителните тестове, но причината е, че просто когато те са се провели, още не е бил пристигнал в лагера на тима и следователно не е бил в задължителния списък на проверените. 

Точно затова не се очаква ФИФА да му прави спънки да участва на форума и феновете в Египет се успокоиха. За тях Салах е истинско божество, като над милион от тях гласуваха за него за президент на страната, без дори да се е кандидатирал. 

Свързани материали

  • Бивш футболист на Ливърпул срина със земята Салах Бивш футболист на Ливърпул срина със земята Салах
  • Салах пред рекорд в 120-годишната история на футбола в Англия Салах пред рекорд в 120-годишната история на футбола в Англия
  • 1 милион в Египет гласуваха за Мо Салах за президент 1 милион в Египет гласуваха за Мо Салах за президент
  • vesti.bg vesti.bg
профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Мондиал 2018 Египет Мохамед Салах Мондиал 2018 Група A Мондиал 2018

Мондиал 2018