От германския лагер разкриха подробности за тренировъчната база, на която ще се готвят по време на участието си на Световното първенство. А тя изглежда няма да е по вкуса на звездите на Бундестима. 

Те се надяваха да отседнат в Сочи, където бяха и по време на Купата на Конфедерациите миналата година. Но в крайна сметка ще отседнат в СПА-комплекса "Ватутники", който е на 40 км югозападно от столицата Москва. 

Хотелът е огромен и е разположен сред гората в покрайнините на един от най-големите европейски градове. И освен това е отделен с огромна бетонна стена от цивилизацията, която е изградена обаче именно по желание на Бундестима. Причината е да има преграда срещу шпиони и съгледвачи на съперниците. 

"Не отиваме в Русия да гледаме забележителности, а да печелим световна титла", заяви тийм-мениджърът на Германия Оливер Бирхоф, а в подобен тон беше и изказването на селекционера Йоахим Льов миналата седмица. 

"Оплакванията и мрънкането няма да помогнат. Когато започнеш да се оплакваш, губиш важна енергия за големите цели. Сега просто имаме различни условия от лагера ни в Бразилия", заяви Льов, правейки сравнение с тренировъчната база в Бразилия преди четири години, която беше на Атлантическия океан. 

Германия отпътува за Световното първенство във вторник и още същия ден ще се настани в лагера си, наречен "бетонна депресия" от медиите в страната.