Българската звезда Димитър Бербатов е в залеза на кариерата си и постигна много в нея. Но едно нещо никога не успя да вкуси за близо 20 години като професионален футболист - да играе на Световно първенство. 

Дали заради малшанс, дали заради слабия български национален отбор, но нападателят не можа да се докосне до това усещане и преди да прекрати кариерата си при "лъвовете" през 2010 г., ще остане само с едно Европейско първенство зад гърба си. 

И заради този факт, както и заради това, че направи много силна кариера на клубно ниво, беше поставен в класацията за 10-те най-големи имена, които никога не са се подвизавали на Световно първенство. Това подреждане е на датското издание "Типсбладет". 

От там уточняват, че не са подреждали играчите по друг показател, освен неучастието им на Мондиал. И редом с Бербатов са имена като Ерик Кантона, Райън Гигс, Гарет Бейл, Пиер-Емерик Обамеянг, Яри Литманен, Джордж Уеа, Ейдур Гудьонсен, Алфредо ди Стефано, а за цвят домакините са добавили и местната звезда Флеминг Поулсен. 

Ето и какво пише в материала им, посветен на Бербатов:

"България за последно беше на Световно първенство през 1998 г., а година по-късно започна кариерата на Бербатов в професионалния футбол и на национално ниво. За 11 години с екипа на родината си той се бори да я класира отново на такъв форум, но така и не успя."

"Елегантният нападател трябва да се благодари на Евро 2004, че да добави голям международен турнир във визитката си. Сега вече е в края на кариерата си и няма да има нов шанс да участва на голямо първенство, а за последно "потъна" в Индия и местния Керала Бластърс", написа изданието за Бербо.