Белгия започва поредното първенство в ролята на скрит фаворит. Първият съперник е Панама, мачът е от 18 часа, а развитието му можете да следите с GONG.BG.

"Червените дяволи" имат може би най-силните играчи като единици, но досега не успяват да направят впечатление на голям форум. На европейското преди две години белгийците отпаднаха на четвъртфиналите от Уелс. Четвъртфинал бе таванът и през 2010 г.

В тима на Роберто Мартинес личат имена като Еден Азар, Кевин де Брюин, Ромелу Лукаку, Тибо Куртоа и още много.

"Червените дяволи" бяха първият тим от Европа, който се класира на световното и вкара 47 гола в квалификациите. Тимът е без загуба в последните 9 мача в груповата фаза на световни финали, като спечели последните 4.

Белгийците ще са без капитана Венсан Компани, който може би ще бъде на линия чак за последния мач в групата с Англия. Извън състава за срещата с Панама тази вечер е и Томас Вермаелен.

Белгия няма загуба вече 19 срещи и всички смятат тима за фаворит. В страната дори са на мнение, че това е последният голям шанс на това „златно поколение”.

„Ние знаем колко силни сме. Надяваме се да го покажем на този турнир“, обяви нападател Дрийс Мертенс.

Играчите явно изгарят от желание да се представят добре, защото на тренировката онзи ден се разгоряха страстите. Де Брюин влезе остро в краката на Аднан Янузай рискувайки да го контузи.

Съперникът Панама е един от двата дебютанта на световни финали. Страната от Централна Америка се пребори с тимове като САЩ и Хондурас, за да участва на Мондиала. Нито един от тима на Панама не вкара повече от 2 гола в квалификациите, като отбора дори завърши с отрицателна голова разлика.

Треньорът Ернан Дарио Гомес използва 4-3-3 и 4-4-2 в квалификациите, но едва ли ще излезе с такава схема срещу Белгия. По-вероятно е тимът да играе с 1 нападател.

Двата отбора не са се срещали никога преди, но Белгия е големия фаворит. Червените дяволи имат качествата да изпреварят поколението от 1986 г, когато Белгия завърши четвърти. Всичко обаче може да зависи от добрия старт.

A каква е прогнозата на котката-оракул ВладИмир?