Полузащитникът на Белгия Аксел Витцел разказа на днешната пресконференция какво е помогнало на него и на съотборниците му в националния отбор на Белгия да се справят с разочарованието след загубата от Франция. 

И "червените дяволи" вече са готови за мача за 3-ото място на Световното първенство по футбол, където утре ще спорят с Англия.

"След полуфинала с Франция не ни беше никак лесно, но с нас бяха семействата ни във всичките тези дни и това много ни помогна", казва Вицел. 

Той допълни, че за него стадионът в Санкт Петербург е най-красивият на цялото Световно.

"И го казвам не защото съм носил фланелката на Зенит, а просто така мисля", обяснява халфът, който от януари 2017-а година премина в китайския Тянцзин Цюанцзян.

На световното първенство това лято Белгия имаше мачове на стадион Фищ в Сочи, на Откритие Арена в Москва, в Калининград, в Ростов наДон, в Казан и в Санкт Петербург.

Също така надеждите на Витцел и на целия отбор са да спечелят бронзовите медали и заради треньора си Роберто Мартинес, който празнува днес своя 45-и рожден ден. На заниманието днес отборът му направи празничен коридор.

"Когато някой от нашия отбор - без значение дали е играч, треньор или член на щаба, има рожден ден, ние му правим такъв коридор. Разбира се, това беше направено и за нашия треньор. Но истинският подарък се надяваме да бъде утре, когато спечелим третото място", завърши къдрокосият халф./БТА