Белгия посдтигна втора победа в група G на Световното първенство по футбол, след като отнесе с 5:2 Тунис. Седемте отбелязани гола направиха тази среща най-резултатната до момента на първенството, а с основна заслуга бяха Еден Азар и Ромелу Лукаку, които вкараха по два гола на Белгия. Тимът на Роберто Мартинес чака резултата от мача Англия- Панама, за да си гарантира класиране напред преди третата си среща.

Белгийците започнаха мача устремно и още в 16-ата секунда Сиям Бен Юсеф фаулира опасно нахлуващия Еден Азар, като му попречи в последния миг да стреля. Но в 5-ата минута пак Бен Юсеф фаулира Азар около границата на пеналта и съдията от САЩ отсъди наказателен удар.

Потърпевшият вкара за 1:0. В 16-ата минута Ромелу Лукаку избяга от защитата на Тунис след пас на Дрийс Мертенс, навлезе в наказателното поле и по диагонала отбеляза майсторски до гредата. Минута по-рано Ферейра-Караско можеше да вкара, но късметът не беше с него. Само след две минути Тунис върна едно попадение чрез защитника Дилън Брон, който се извиси и с глава засече във вратата центрирането на Уаби Хазри.

Малко след гола Брон трябваше да напусне с контузия, но това се оказа втора смяна за тунизийците след напускането на Бен Юсеф. В следващите минути превъзходството на Червените дяволи ставаше все по-отчетливо, Лукаку и Мертенс пропуснаха по една добра възможност. До 35-ата минута ударите в двете врати бяха 9-1 в полза на белгийците. И логично те стигнаха до трето попадение в последната минута на първата част. Негов автор стана отново Лукаку, който получи пас от Тома Мюние. Защитникът Али Маалул от Тунис сбърка на тъчлинията и подари топката на Мюние, вместо да я изрита напред. В 52-ата минута Белгия наказа нова грешка на тунизийците. Кевин де Бройне подаде на Азар, който изскочи зад защитата, преодоля излезлия вратар и на празна врата не сбърка- 4:1. След час игра Тунис не се отказа да търси нов гол и малко след като се появи на терена, Слити беше пред вратата с топка в крака, но Алдервейрелд блокира удара. Секунди по-късно Ферейра-Караско с диагонален удар беше близо до пето попадение във вратата на Бен Мустафа.

След това треньорът на Белгия Роберто Мартинес извади голмайсторите си Лукаку и Азар, а Тунис опита да стигне поне до още един гол. Но добре подредените белгийци не дадоха никакъв шанс на центриранията на африканците. Резервата Батшуай беше близо до пети гол в 75-ата минута, след като получи пас от дълбочина. Преодоля излезлия вратар, но стреля слабо и Ясин Мерия настигна топката пред голлинията и спаси вратата от нов гол. Минута по-рано Мертенс неуспя да изпревари вратаря Бен Мустафа при аналогична атака. В 80-ата минута отново тунизийците се спасиха. Яник Ферейра Караско навлезе от ляво и стреля мощно. Вратарят Бен Мустафа не очакваше, но все пак отби. При добавката Батшуай едва не строши горната греда.

Само след две минути пак Батшуай шокира всички с пропуск. Кевин де Бройне проби до аутлинията и му я даде на 6 метра, но изстрелът на резервата с номер 21 попадна право в тялото на вратаря Бен Мустафа.

В последната минута на редовното време Белгия увенча превъзходството си с пети гол. Най-после Миши Батшуай се разписа, засичайки подаване от дълбочина на друга резерва Юри Тилеманс. Батшуай легна и от въздуха прати топката по диагонала във въздуха. Само секунди по-късно отново Батшуай пропусна сам срещу вратаря. В 93-ата минута Уаби Хазри вкара за 2:5, макар и малко неловко да ритна топката след центриране на Амди Нагес.