Централният защитник на хърватския национален отбор по футбол Деян Ловрен демонстрира самочувствие преди двубоя срещу Аржентина от група D на Мондиал 2018. Футболистът на Ливърпул заяви, че никой от неговите съотборници не изпитва страх от факта, че ще се изправи срещу „най-добрия футболист в света” Лионел Меси, дори напротив – в лагера на „шахматистите” се наблюдава нетърпение.

„Гаучосите” и особено Меси не впечатлиха при първата си поява на руските терени, регистрирайки само 1:1 срещу дебютанта Исландия – страната с най-малко население, класирала се за световни финали. В същото време Хърватия без особено напрежение победи Нигерия и уверено гледа към първото място в групата.

„Знаем как да играем срещу големите отбори и изобщо не ни е страх от Аржентина”, заяви Ловрен, който направи солиден сезон с Ливърпул и игра финал в Шампионската лига срещу Реал Мадрид.

„Те разполагат с един от най-добрите футболисти в света, ако не и най-добрия, в лицето на Меси. Но ако сте гледали предишния мач, Исландия свърши страхотна работа и показа как можеш да се отбраняваш срещу него.”

„Няма как да спреш Меси само с един играч, трябва да се браниш като отбор. Точно това направиха исландците.”

„Чест е, разбира се, да играеш срещу най-добрите в света. Само преди няколко седмици се изправих срещу Кристиано Роналдо (във финала на ШЛ – б.р.), преди две седмици пък играх срещу Неймар (в контролата с Бразилия, загубена с 0:2 – б.р.). Сега е ред на Меси.”

„Това е нещо, за което мечтаеш още от дете – да се изправиш срещу най-големите”, допълни Ловрен.