Аржентинците са готови да вземат реванш за загубения финал през 2014-а година, но голяма част от това зависи от формата на Лионел Меси, призна защитникът Маркос Рохо.

"За всеки аржентинец националната фланелка е важна и символ на чест. Ние сме длъжни да я защитаваме и даваме всичко от себе си, когато сме с нея на терена. Искаме да вземем реванш за случилото се на последното световно първенство. Ще направим всичко, на което сме способни, за да може нашите фенове да празнуват отново с купа", каза той.

Първият съперник на Аржентина е Нигерия, срещу който Рохо вкара първия си гол за националния отбор. Това се случи на световното първенство преди четири години.

Останалите два отбора в група "D" са Хърватия и Исландия, а според защитника представянето на аржентинците ще зависи много от лидера на отбора Лионел Меси.

"Отново сме срещу Нигерия. Може би три или четири пъти ни теглят с тях, а сега имаме още Хърватия и Исландия. Групата е трудна, но се надявам Меси да бъде във форма и да ни помогне", добави Рохо.