Без голямата си звезда Лионел Меси, Аржентина допусна четвърта загуба в световните квалификации и сериозно компрометира своите шансове за класиране за Мондиал 2018. „Гаучосите“ загубиха с 0:2 гостуването си на Боливия на стадион „Ернандо Силес“ в Ла Пас.

Старши треньорът Едгардо Бауса шокира при избора си на стартов състав, тъй като две от топ звездите на отбора Серхио Агуеро и Пауло Дибала останаха на резервната скамейка, въпреки че успяха да преодолеят физическите проблеми, които имаха преди срещата. В атака за отбора играха Лукас Прато и Анхел Кореа. Анхел ди Мария се оказа недостатъчен за състава на Аржентина.

Първата опасност в срещата бе в 8-та минута пред вратата на Аржентина, когато Морено Мартинс стреля, но над напречната греда.

Раул Кастро отправи топовен удар в 18-та минута, но Ромеро успя да се намеси решаващо и да избие топката в корнер.

Меси изгоря за четири мача

Първата ситуация, която гостите успяха да създадат пред вратата на Боливия бе в 23-та минута, когато Прато стреля с глава, но не намери целта.

От своя страна футболистите на Боливия лесно създаваха опасности пред вратата на Ромеро. В 24-та минута той се наложи да спасява опасния удар на Раул Кастро.

Евер Банега тества вратаря на Боливия в 27-та минута, но Лампе демонстрира добър рефлекс и успя да спаси.

Аржентинците пропуснаха невероятна възможност да поведат в резултата в 29-та минута, когато Анхел ди Мария изскочи сам срещу Лампе, но рпопусна да вкара.

Боливия поведе в резултата в 31-та минута, когато след центриране в наказателното поле на Аржентина, Ромеро не действа по най-добрия начин, а Арсе засече топката с глава и я изпрати във вратата му за 1:0.

Рамиро Фунес Мори получи контузия в 34-та минута и две по-късно бе заменен принудително от Карусо.

В Аржентина угрижени за класирането си Мондиала

Боливия удвои своята преднина в 52-та минута, когато Флорес направи добър пробив, след което центрира в наказателното поле на Аржентина, където Морено Мартинс засече топката и я изпрати във вратата на Ромеро.

Домакините направиха сериозен пропуск в 66-та минута, когато можеха да вкарат трети гол, но Морено Мартинс не успя да реализира.

Аржентина бе близо до това да намали пасива си в 71-та минута, когато Акуня отправи хубав удар, но Лампе спаси.

Четири минути по-късно ударът на Прато не бе достатъчно добре насочен и не намери целта.

Аржентина не успя да намери път към вратата на Боливия до края на срещата и допусна четвърта загуба в световните квалификации. Отборът има 22 точки и се намира в много деликатна позиция, а освен това в следващите три двубоя от зона Южна Америка ще бъде без своята голяма звезда Лионел Меси.