Англия записа четвъртата си победа в битката за световното първенство догодина в Русия. Възпитаниците на Гарет Саутгейт победиха Литва с 2:0 с попадения на Дефоу и Варди.

Джърмейн Дефоу реализира своя 20-ти гол за Англия след 56-ото си участие в рамките на 13 години. Срещата започна с едноминутно мълчание в почит на жертвите от терора в Лондон.

Дайър опита шут към вратата на съперника в 6-ата минута, но Шеткус не се затрудни. Малко по-късно и Уокър опита да направи опасна атака, но не сполучи.

Все пак в 22-ата минута Стърлинг се впусна по левия фланг и пусна пас към Дефоу, който се разписа от няколко метра.

В последната минута на полувремето Сливка не успя да разочарова Харт.

През втората част Англия стигна до второ попадение. В 66-ата минута Адам Лалана намери добре Джейми Варди и голмайсторът на Лестър се разписа за 2:0, излязъл очи в очи с Шеткус, пращайки вратаря на гостите в обратния ъгъл.

В 70-ата минута Рашфорд стреля опасно от около 25 метра, но не сполучи. В 80-ата минута Варди отново излезе очи в очи с Шеткус, но този път не сполучи.

До края на двубоя Окслейд-Чембърлейн и Рашфорд имаха възможности да реализират, но не сполучиха. След тази победа Англия е лидер в група F с 13 точки и без допуснат гол, а Литва е на 4-ото място с 5. Вратарят на Англия Джо Харт вече 450 минути е без допуснат гол.