Англия постигна победа с 2:1 срещу Нигерия на „Уембли“ в предпоследната си контрола преди Световното първенство в Русия. Головете за англичаните отбелязаха Гари Кейхил и Хари Кейн, а почетното попадение за нигерийците реализира Алекс Иуоби в началото на втората част.

Двубоят започна с минута мълчание в памет на легендарните английски футболисти Рей Уилсън и Рей Уилкинс.

Англия поведе в резултата в 7-та минута. Кевин Трипиър центрира от корнер в наказателното поле на Нигерия, където Троост-Еконг и Джон Оби Микел изпуснаха Гари Кейхил, който стреля с глава и изпрати топката във вратата на Узохо. Онази също не успя да изчисти топката, въпреки че бе позициониран на гол линията.

Вратарят на Нигерия Франсис Узохо се отличи с две последователни спасявания в 12-та минута, когато отрази ударите на Деле Али и Джон Стоунс.

Рахийм Стърлинг се измъкна от опеката на Троост-Еконг в 13-та минута и излезе сам срещу Узохо, след което стреля, но неточно в аут.

Джеси Лингард можеше да се възползва от груба грешка в защитата на Нигерия в 28-та минута и отправи хубав удар, но Узохо се намеси и изби в корнер.

Одион Игало стреля от малък ъгъл, а Джордан Пикфорд спаси без особени затруднения.

Англия организира много добра атака в 37-та минута, когато Деле Али комбинира с Рахийм Стърлинг, който стреля от чудесна позиция, но над напречната греда в аут.

Англия удвои своята преднина в 39-та минута. Онази подари топката на Ерик Дайър, който подаде към Хари Кейн. Той комбинира с Рахийм Стърлинг. След това топката се върна в нападателя на Тотнъм, който стреля от границата на наказателното поле на Нигерия. Топката след това премина под плонжа на Франсис Узохо и влетя във вратата му.

Нигерия успя да намали изоставането си в резултата в 47-та минута. Алекс Иуоби комбинира с Одион Игало, който бе изведен на отлична позиция в наказателното поле на Англия и стреля, но топката се спря в десния стълб на вратата на Джордан Пикфорд. След това топката се върна в Иуоби, който вкара топката във вратата на Пикфорд.

Рахийм Стърлинг се опита да спечели дузпа в 52-та минута, но симулира в наказателното поле на Нигерия и съдията Марко Гуида му показа жълт картон.

Джон Оби Микел отправи хубав удар от разстояние в 69-та минута, но Джордан Пикфорд успя да спаси.

Фабиан Делф центрира в наказателното поле на Нигерия в 86-та минута, след което Маркъс Рашфорд стреля с глава, но изпрати топката над напречната греда в аут.

Селекционерът им Гарет Саутгейт може да бъде доволен от атакуващата игра, която показаха двамата крайни бранители Киърън Трипиър и Ашли Йънг, както и от солидното представяне на втория етаж от Гари Кейхил.

Следващата контрола на Англия е на 7-и юни срещу Коста Рика, която ще се играе на стадион "Елънд Роуд" в Лийдс. Ден по-рано Нигерия също ще има проверка и тя е срещу Чехия.