След като първият финалист на световното първенство вече е известен, отправяме погледите си към втория полуфинал. От 21 часа днес московският "Лужники" ще бъде арената на втория голям сблъсък - Англия на Гарет Саутгейт се изправя срещу новите "златни ватрени", водени от Златко Далич.

Задачата на трите лъва не е никак лека, те ще спорят с едни от най-добрите, ако не и най-добрите полузащитници в света. Една от добрите новини за селекционера на Англия е, че няма нито един състезател, който ще пропусне полуфинала заради натрупани картони. Това е до голяма степен показателно за отношението и дисциплината, които тържествуват в лагера на англичаните. Друго нещо, което Саутгейт със сигурност приветства е фактът, че хърватите стигнаха до двете си победи в елиминациите, едва след изпълнение на дузпи и със сигурност физическото и психическото изтощение са в големи количества.

Но макар Англия да стигна до първата си победа с дузпи на това световно първенство, хората на Гарет Саутгейт не бива да се задоволяват с равенството и да разчитат на грешка от изморения си съперник. Хърватия може и да не допусне такава, а ако се стигне до дузпи ще разчита на своя Даниел Субашич, който вече отрази не един и два пъти удари от бялата точка.