Капитанът на националния отбор и голмайстор номер едно на Англия за всички времена Уейн Рууни отново бе оставен извън състава на "трите лъва" от мениджъра Гарет Саутгейт. 

31-годишният Рууни, който по-рано през сезона загуби титулярното си място в клубния си тим Манчестър Юнайтед, не е в групата от 25 човека за световната квалификация в група "F" с Шотландия и приятелската среща с Франция в началото на следващия месец.

Рууни не бе повикан от Саутгейт и за срещите с Германия и Литва през март тази година, а за последно игра за англичаните през ноември миналата година, когато реализира и рекордния си 53-ти гол за националния отбор.

В групата на англичаните обаче попадна голмайсторът на Съндърланд Джърмейн Дефоу, който се разписа срещу литовците, както и крайният бранител на Тотнъм Кийрън Трипиър, за когото това е първа повиквателна в националния тим Англия е водач в група "F" с 13 точки от 5 мача, 4 повече от втория в класирането Словакия. Шотландия е на четвърта позиция със 7 точки.

Срещата между Шотландия и Англия ще се играе на 10 юни на "Хемпдън Парк" в Глазгоу, а три дни по-късно англичаните гостуват в Париж на Франция.

Съставът на Англия за мачовете срещу Шотландия и Франция:

вратари: Джак Бътланд, Фрейзър Форстър, Джо Харт и Том Хийтън;

защитници: Райън Бертран, Гари Кейхил, Натаниел Клайн, Аарън Кресуел, Бен Гибсън, Фил Джоунс, Крис Смолинг, Джон Стоунс, Киърън Трипиър, Кайл Уолкър;

халфове: Деле Али, Ерик Дайър, Адам Лалана, Джеси Лингард, Джейк Ливърмор, Алекс Окслейд-Чембърлейн, Рахийм Стърлинг;

нападатели: Джърмейн Дефоу, Хари Кейн, Маркъс Рашфорд и Джейми Варди.