Бележитият треньор Карло Анчелоти отказа да се отпише от битката за позицията селекционер на италианския национален тим по футбол. Специалистът, който е без работа от септември 2017 година досега, обясни, че взе още не е взел крайно решение по този въпрос.

„Скуадра адзура” е без постоянен наставник от злополучните баражи за Мондиал 2018 срещу Швеция, които завършиха с исторически срам и некласиране за предстоящото Световно първенство. Тогавашният селекционер Джампиеро Вентура беше уволнен и засега временно начело е треньорът на младежите Луиджи Ди Биаджо.

Ход на Анчелоти накара медиите да го спрягат за Челси

Италианската футболна федерация все още търси подходящият човек за поста, а с тази задача е натоварен съкомисионерът Алесандро Костакурта. Не е тайна, че легендата на Милан е близък приятел с Анчелоти.

„Моля, не ме питайте за националния отбор”, заяви треньорът пред „Гадзета дело спорт”.

Пиетро Виерховод: "Скуадрата" е на кота нула

„Това е решение, което все още не съм взел. През юни ще видим как ще се развият нещата.”

Очевидно наставникът чака неговият контракт с Байерн, по когото все още получава заплата, да изтече на 30 юни и чак тогава ще търси варианти за бъдещето си. На Апенините се шуми около варианта Анчелоти да застане начело само по време на квалификационния цикъл за UEFA EURO 2020, след което отново да се върне към треньорство на клубно ниво.