Вратарят на Русия Игор Акинфеев бе един от големите герой за Станислав Черчесов, след като „сборная” триумфира над Испания в осминафинал на Мондиал 2018. Акинфеев отрази два наказателни удара на испанците, след като парира изстрелите на Яго Аспас и Коке.

„Радостта ми е огромна, но усещам и напрежението, което се стовари върху нас. Вие сами видяхте как се бранехме през второ полувреме. Опитахме се да не допуснем гол и успяхме, но напрежението бе неимоверно голямо. Винаги се играе трудно срещу Испания и играта ни не трябва да учудва никого. Благодаря на Бога, че продължаваме”.

„Дали е било възможно преди мача? Важното е, че успяхме. Не сме мислили предварителни хипотези. Много благодаря на феновете за подкрепата в Москва и в цялата страна. Казах го и преди началото на турнира, че ни е нужно обединение. Но мисля, че не само нашите фенове, а тези от другите страни се потопиха в атмосферата. Разбраха, че Русия е страна, в която се играе футбол, желае да го практикува и може да организира подобни форуми.”, завърши Акинфеев.