Нападателят на аржентинския национален отбор по футбол Серхио Агуеро вече има повече попадения за родината си в сравнение с легендата Диего Армандо Марадона.

29-годишният играч вкара единственият гол при 1:0 над Русия в контролна среща, с която бе открит реновирания стадион „Лужники” в Москва. Въпросното попадение бе под номер 35 за острието. Така Агуеро изпревари Марадона (34) и се изравни с друг бележит играч от близкото минало – Ернан Креспо. Има само двама футболисти, които могат да се похвалят с повече попадения за „гаучосите” – Габриел Батистута (54) и рекордьорът по този показател Лионел Меси (61).

Агуеро разочарова Русия с гол в края

След срещата с руснаците Агуеро изрази задоволството си от представянето на отбора и си пожела още по-силни игри, когато Мондиал 2018 стартира. „Доволен съм от гола и победата. Играхме добре и трябва да продължим да се развиваме”, каза футболистът на Манчестър Сити.

„Има много нови момчета и ни е трудно да се опознаем. Помня, че ни беше лесно да се разбираме. Трябва да продължим по този път във времето преди Световното първенство”, допълни Агуеро.

Във вторник Аржентина ще изигае още една контрола на руска земя, този път срещу Нигерия. В нея участие няма да вземе голямата звезда Лионел Меси.