Опитният специалист Дик Адвокаат за трети път в своята кариера пое националния отбор на Холандия. Негов асистент при лалетата ще бъде не някой друг, а легендата Рууд Гулит.

69-годишният Адвокаат наследява на поста уволнения Дани Блинд, чийто последен мач начело беше загубата от България с 0:2 на Националния стадион „Васил Левски“. Именно угрозата за провал в световните квалификации по пътя към Мондиал 2018 е причината в Ниската земя да се задействат и да осигурят достатъчно реномиран треньор.

Към момента Франция е лидер в нашата Група А с 13 точки след 5 изиграни мача. Швеция заема второто място с 10, а ние се движим на трета позиция с 9 пункта. Холандия се нарежда едва на четвърто място със 7 точки.

„Имаше два сценария пред нас. Трябваше или да изберем дългосрочния, или да направим каквото е нужно, за да играем на Световното първенство. Избрахме втория път. Трябваше да назначим много опитен професионалист, който по възможност да притежава и авторитет“, заяви техническият директор към холандската футболна федерация Ханс ван Брьокеле.