Единсон Кавани е един от основните футболисти в състава на Уругвай и неговото евентуално отсъствие в четвъртфиналния мач от Световното първенство срещу Франция може да се отрази изключително негативно на отбора на Оскар Вашингтон Табарес.

Представяме ви седем любопитни факта свързани с Кавани:

  1. По-големият брат. Кавани всяко лято посещава своето семейство в родния си град Салто. Той е роден и израства в Салто със своите братя. Средният му брат Валтер Гилемоне също се занимава професионално с футбол. Той играе в мексиканския шамоионат през 2005 и 2006 година за отборите на Чиапас и Пачука. В момента Валтер е агент на Кавани.
  2. Поет. Ел Матадор е артист, както на терена, така и извън него. Той много обича да пише поеми и именно на това посвещава голяма част от своето свободно време.
  3. Наследник на Батистута. Габриел Батистута е големият идол на Кавани. Аржентинският нападател е любимец на уругваеца в детските му години.
  4. Гол = сладолед. Като дете Кавани е стимулиран от треньора си в местния отбор на Салто със сладолед. На Единсон е обещавано, че за всеки отбелязан гол ще получава сладолед. Това стимулира много нападателя, който непрекъснато се бори за ценния стимул.
  5. Приятел на феновете. Във всеки един отбор Кавани поддържа много добри отношения с привържениците.
  6. Идолите на Салто. Кавани заедно с Луис Суарес са най-големите идоли на Салто. Двамата са родени в градчето и израстват него. Въпреки че живеят близо един до друг, те не се познават до момента, до който не се изправят един срещу друг в мача между Данубио и Насионал Монтевидео.
  7. Пица Матадор. Преди да премине в Париж, Кавани бе идол на феновете в Неапол. В града бе направена специална пица „Матадор“с моцарела, бекон, аншоа и шунка.

Пица Матадор