Световното първенство е към края си и в спора за трофея останаха само 45 футболисти. Те са 22-ма от състава на Хърватия и 23-ма от френския отбор. Едните ще плачат, другите ще се радват, но световният шампион може да е само един. 

Затова в навечерието на финала е време за равносметки. А те са, че от въпросните 45-има, които влизат в спор за трофея, цели 28 клубни отбора могат да посрещнат с гордост световен шампион в редиците си през август. 

С най-много представители в последната битка в Москва е, малко неочаквано, Атлетико Мадрид. Носителят на трофея от Лига Европа има трима французи и един хърватин, така че със сигурност в съблекалнята през следващия сезон ще има носител на трофея. Французите са Антоан Гризман, Тома Лемар, който беше купен на 18 юни, и Лука Ернандес. Хърватин е Шиме Вършалко. 

Барселона и Реал Мадрид също със сигурност ще имат световен шампион. Иван Ракитич от хърватите, както и Осман Дембеле и Самюел Умтити защитават цветовете на каталунците на клубно ниво, докато Лука Модрич и Матео Ковачич от "шахматистите" и Рафаел Варан от "петлите" са част от състава на европейския клубен шампион. 

Със сигурен световен шампион може да се похвали и Ювентус, който има един французин - Блез Матюиди, и двама хървати - Марио Манджукич и Марко Пяца. Монако също със сигурност ще има първенец на света, след като вратарят на Хърватия Даниел Субашич и защитникът на Франция Джибрил Сидибе са в състава на "монегаските". 

Най-много представители на финала има испанският шампионат - 11 футболисти. От тях четирима са от Атлетико, по трима от Барса и Реал и един от Севиля. Френското първенство има деветима - по трима от ПСЖ и Марсилия, двама от Монако и един от Лион. 

Италия и Англия пращат по шестима. Честта на Серия А защитават трима от Ювентус, двама от Интер и един от Милан. Англия има двама от Челси и по един от Тотнъм, Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити и Ливърпул. 

Германският шампионат праща петима - по един от Байерн, Леверкузен, Щутгарт, Хофенхайм и Айнтрахт. Единственият друг шампионат с повече от един участник е хърватският - 2-ма, които са от Динамо Загреб и Риека. 

Ето и разбивката: 

Испания - 11 футболисти (Атлетико М, Реал М, Барселона, Севиля);
Франция - 9 футболисти (ПСЖ, Марсилия, Монако, Лион)
Англия - 6 футболисти (Челси, Тотнъм, Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Ливърпул)
Италия - 6 футболисти (Ювентус, Интер, Милан)
Германия - 5 футболисти (Байерн, Леверкузен, Щутгарт, Айнтрахт, Хофенхайм)
Хърватия - 2 футболисти (Динамо Загреб, Риека)
Турция - 1 футболист (Бешикташ)
Австрия - 1 футболист (Ред Бул)
Белгия - 1 футболист (Гент)
Русия - 1 футболисти (Локомотив Москва)
Украйна - 1 футболисти (Динамо Киев)
Без договор - 1 футболист.